Stiefplan > Wie zijn wij > Marlijn eigenaar en pedagoog

 

website2.png Wie is Marlijn

  

Ik ben pedagoog, trainer, mediator en opgeleid in het systeemgericht werken met gezinnen. Ik heb een praktijk in Almere, op de Stadsboerderij op de Kemphaan en ben gespecialiseerd in de begeleiding van gezinnen. 

Van alle samengestelde gezinnen (ook wel stiefgezinnen, plusgezinnen, bonusgezinnen genoemd) gaat helaas 60% weer uit elkaar. Het is mijn missie om samengestelde gezinnen te helpen om wél bij de 40% te horen die bij elkaar blijft. Mijn interesse voor samengestelde gezinnen is ontstaan toen ik zelf op jonge leeftijd de rol van 'stiefmoeder' kreeg.
Inmiddels ben ik moeder van een zoon en twee dochters èn stiefmoeder van drie grotere kinderen.

Ik geef trainingen, workshops en colleges aan professionals over samengestelde gezinnen en het Stiefouderschapsplan. Hier is een lijst van organisaties met wie wij samenwerken. In opdracht van PI-Research geef ik trainingen over het geweldloos verzet (Haim Omer) in residentiële en ambulaMarlijn Kooistra-Popelier CRKBO geregistreerd docentnte settings. Ik ben een door het CRKBO Geregistreerd Docent. 

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie als ouder- en gezinsbehandelaar. Zowel op een afdeling voor jongeren met gedragsstoornissen als op de psychiatrische gezinsbehandeling.

Als Voorzitter ben ik werkzaam voor de Stichting Nieuw Gezin Nederland.

Samen met Corrie Haverkort en Aleide Hendrikse-Voogt heb ik een aantal jaar geleden het Stiefplan ontwikkeld. Ons doel was een praktisch handvat te bieden voor gezinnen, waarmee ze al hun afspraken kunnen vastleggen. Maar we wilden ook onze kennis over de kenmerken van gezinnen en over de bijzondere dynamieken in stiefgezinnen overdragen. Daarom schreven we naast het Stiefouderschapsplan ook een boek met achtergronden, ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin’.
Onze ervaringen met het Stiefplan waren zo positief, dat we anderen nu ondersteunen in het werken met het Stiefplan. We verzorgen een korte opleiding voor gezinsbegeleiders, advocaten, mediators, medewerkers CJG etc. die als Stiefplan-Coach aan de slag gaan. In het hele land zijn er al meer dan 150 Stiefplan-Coaches actief!

Eigen praktijk

Naast mijn activiteiten als trainer heb ik ook een praktijk. Ik help ouders, stiefouders en stiefkinderen in en rond Almere kortdurend en doelgericht. Je bent welkom samen met je nieuwe partner, alleen als stiefvader of stiefmoeder of samen met je ex-partner. Uiteraard behoort een gesprek met je kind of stiefkind ook tot de mogelijkheden. 
Samen gaan we op zoek naar de specifieke valkuilen van jullie samengestelde gezin en zoeken oplossingen voor wat er nodig is om een succes te maken van jullie nieuwe gezin. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Stiefplan. 

‘Ik wist niet van mezelf
dat ik jaloers kon worden op
kinderen.’

In de media

Met het oog op morgen
Waarom heeft een stiefmoeder het moeilijker dan een stiefvader?

 

De Volkskrant
Hoe overleef ik het Stiefgezin?

 

KEKmama
De crisis voorbij

 

AD Magazine
Zwanger? Eerst op babyles

 

RTL4 Editie NL
Eerste hulp bij stiefgezinnen 

 

Flair
En dan heb je ineens 6 kids! 

 

Trouw
7 gouden regels voor het stiefgezin

 

Radio 3FM
Expert Marlijn over stiefmoeder worden

Agenda

Masterclass Stiefplan

9 juni 2020 (13.30 - 17.00),
Almere
23 september (13.30 - 17.00), Zutphen

 

Vervolgdagen Opleiding tot Stiefplan-Coach
12 maart en 16 april 2020, Zutphen VOL
Data najaar 2020 volgen binnekort

 

Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches 2020
dinsdag 22 september 2020, Bussum

 

 

 

 

 

Bestel het boek


Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?
Stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het Basisstiefplan leg je in 10 stappen de basis voor een geslaagd samengesteld gezin.

Je ontvangt één keer in de zes weken de nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer uitschrijven.